, , ,

nova crida al poble europeu

Volem, amb aquesta crida, treure la pols d’un segle a dos crides anteriors: la  d’Alta Silèsia, en que es va viure un conflicte entre dos comunitats que va acabar amb un referèndum i la seva partició, més tard seria el detonant de la segona guerra mundial (Crida per la salvació d’Alta Silèsia, escrit 1 gener de 1921); la crida durant la revolució alemanya de 1918-1919, després de la gran Guerra (Crida als alemanys i al món de la cultura, escrit 2 de febrer 1919).

Hem de desenvolupar la voluntat de formar el possible organisme social. No hauria de presentar-se al món exterior una Alemanya que ha deixat d’existir. Sinó els sistemes espiritual, polític i econòmic, representats per delegacions independents, la seva feina seria entrar en negociacions amb aquells pels que va ser derrotada una Alemanya, que després de la confusió dels tres sistemes, s’havia convertit en un conjunt social insostenible.

Rudolf Steiner

Hem d’assumir el triple independentisme o trindependentisme, aconseguir que cada àmbit sigui independent, regit pels propis valors.

  • Llibertat a la cultura.
  • Fraternitat a l’economia.
  • Igualtat en la política.

A continuació podeu descarregar la Crida als ciutadans europeus sobre Catalunya, promogut pel seminari de triformació social: Jordi Ortega, Alfons Vinyals i Oriol Costa.

Redactor: Jordi Ortega