Recull de notícies del DINA'M

El passat 2 de gener al Col·legi de Periodistes de Catalunya a Girona es va presentar el projecte Dina’m a la premsa.

La convocatòria va servir per explicar als mitjans que L’AMPA del CEIP Joan Bruguera de Girona va llençar la primera pedra fa dos anys amb l’incorporació de productes ecològics als menús escolars, amb el suport de la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona. Una idea que es va estendre ràpidament per tot el país i que va anar superant entrebancs, fins arribar al punt de fer un nou salt endavant: la creació de l’associació sense ànim de lucre integrada per les AMPES que funcionarà com a Central de Compres de Productes Ecològics (CGPE) per als menjadors escolars de Girona i la regió.

La CGPE s’integra dins un programa de més ampli abast, el projecte Dina’m, que algutina tots els sectors que han de fer una aportació decisiva per assolir l’èxit. En el projecte Dina’m, coordinat per la consultora Dinamis, hi trobarem:

La CPGE, que s’encarregarà d’intermediar entre productors i menjadors escolars per la comercialització de productes ecològics. La Central compta amb la participació de:
– La cooperativa El Rebost, que brindarà assesorament tècnic i nutricional a les escoles que vulguin fer la transició vers un menú ecològic.
– La Fundació Onyar, que donarà suport logístic a la CGPE.
– L’Associació de Pagesos Ecològics de les Comarques Gironines, que adaptaran la seva producció a les necessitats del menjadors escolars gironins.
– L’Associació de Ramaders Ecològics de les Comarques Gironines, que adaptaran la seva producció a les necessitats del menjadors escolars gironins.

A continuació es poden consultar les notícies als mitjans de publicació que recolliren la roda de premsa:
“Neix una central de compres de productes ecològics per a menjadors escolars gironins”, col·lectiu ecologista Bosc Verd.
“Neix una central de compres de productes ecològics per a menjadors escolars gironins”, Diari de Girona.
“Neix una central de compres de menjar ecològic per a menjadors escolars gironins amb voluntat d’estendre’s a Catalunya”, Avui
“Central de compres de menjar ecològic”, Ràdio Marina.
“Creen una central de compra de menjar ecològic per a centres escolars gironins”Grup ICV-EUIA, Ajuntament de Girona.
“Neix una central de compres de menjar ecològic per a menjadors escolars gironins amb voluntat d´estendre´s a Catalunya”, Empordà.info.
“Neix una central de compres de menjar ecològic per a menjadors escolars gironins”, Gironainfo.cat
“Més coneixement i més contactes, conclusions del taller de les IETS”, Centre per a la Sostenibilitat Territorial.
“Menjadors escolars sostenibles”, Eines.
“Creen una Central de compra de menjar ecològic per a centres escolars gironins”, El Punt.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari