Informe de Sostenibilitat Municipal i Comarcal de les comarques gironines

El proper dijous 4 de juny a les 19.00 h, l’Observatori de Sostenibilitat de les Comarques Gironines presenta l'”Informe de Sostenibilitat Municipal i Comarcal de les comarques gironines” a la Casa de Cultura de Girona.

La presentació es fa en el marc dels Dies d’Ecologia, i per tercer any consecutiu, l’Observatori de Sostenibilitat de les Comarques Gironines, avalua els signes vitals dels municipis gironins.

L’informe parteix de la pregunta “són sostenibles els municipis gironins?” i aporta informació com:

1.La capacitat d’absorció de CO2 del territori està per sota de les emissions generades.
2. Els pobles de menys de 1.000 habitants són el 61% del total. Gestionen el 52% del territori, amb un 8% de la població i un 11% del pressupostos municipals.
3. El 2026 l’espai construït podria ser equivalent al Massís de Les Gavarres i el Cap de Creus junts (més de 53.000 Ha). Com influïrà la crisi al nostre progrés? En algunes poblacions el sector de la construcció ocupava més del 30% dels treballadors…
5. Hem observat també que quant més població més fragmentació del territori. També quanta més població més abstenció a les eleccions municipals.
6. En canvi els municipis més petits són els més participatius.
7. Comptem que els propers anys el transport col·lectiu pot millorar substanciàlment, perquè ara només els municipis de més de 20.000 habitants tenen una freqüència mitjana de busos inter-municipals superior a 10 serveis/línia.dia.

Consulteu el cartell de l’acte [jpg]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari