“Estalvia aigua fent petits canvis 2009”

Després de l’èxit assolit en la campanya “Estalvia aigua fent petits canvis 2008”, destinada a implicar a la població en el procés de reducció del consum d’aigua, Dinamis ha realitzat una nova edició del projecte per encàrrec de l’Ajuntament de Salt.

Durant el mes de juliol, Un total de 6 educadors de Dinamis ha estat desenvolupant tasques de sensibilització i instal·lació d’economitzadors de cabal amb l’objectiu d’informar a la població de la importància de l’estalvi hídric: mètodes per estalviar aigua, difusors, doble descàrrega, reg a hores nocturnes,etc. en més de 2.200 habitatges de Salt i mercats de la població.

La situació actual de les reserves d’aigua dels embassaments catalans no tenen res a veure amb les de fa un any, moment en que hi havia activat el Decret de sequera en fase d’excepcionalitat 2. Ha plogut, i sembla que la situació no podria ser millor, però davant la possibilitat real de que un període més o menys llarg d’absència de pluges es torni a repetir, convé no abaixar la guàrdia i tenir una consciència activa pel que fa a la necessitat d’estalviar el consum d’aquest recurs tan preuat.

L’educació ambiental i la tasques de conscienciació són processos que necessiten de constància ja que els canvis d’hàbits és un procés lent que cal acompanyar. La sensibilització activa de la societat vers els problemes ambientals del nostre entorn, és l’objectiu i motivació de les campanyes i els tallers ambientals de Dinamis.

La campanya “Estalvia aigua fent petits canvis 2009” a més persegueix altres objectius com:

– Clarificar el concepte d’estalvi d’aigua i donar a conèixer mètodes per a l’estalvi d’aigua.
– Donar a conèixer a la població la importància de l’estalvi de l’aigua.
– Fer que la ciutadania valori l’aigua.
– Sensibilitzar de la importància de l’ús de difusors de les aixetes, sistemes de doble descàrrega per tal de garantir un bon estalvi d’aigua.
– Fomentar l’estalvi d’aigua en els diferents sectors socials.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari