Convit a la defensa de Tesi doctoral de Neus Monllor i Rico

“Explorant la jove pagesia: camins, pràctiques i actituds en el marc d’un nou paradigma agrosocial. Estudi comparatiu entre el sud-oest de la província d’Ontario i les comarques gironines”.

Serà el proper 21 d’octubre a les 11h a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona. Es farà a la cartoteca, que trobareu a la planta baixa de la nova biblioteca. La tesi doctoral ha estat dirigida per la doctora Isabel Salamaña i Serra. El Tribunal estarà format per:

Dra. M. Dolors García Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona)

Dra. Lourdes Viladomiu Canela (Universitat Autònoma de Barcelona)

Dr. Jan Douwe van der Ploeg (Universiteit van Wageningen-Netherlands)

Dr. Josep Vila Subirós (Universitat de Girona)

Dra. Anna Ribas Palom (Universitat de Girona)

 

         Tindreu l’oportunitat d’escoltar en primera persona l’elaboració d’una investigació que neix des del cor per conèixer la realitat actual de la jove pagesia catalana i canadenca. El treball doctoral ha explorat els diferents camins dels joves per incorporar-se a l’activitat agrària, les pràctiques que tenen lloc a les finques i també les actituds que mostren els joves respecte al present i el futur del món rural i del sector agrari. S’ha comparat una mostra de joves amb orígens agraris i joves sense vincles familiars lligats a la pagesia, així com de joves de dues àrees geogràfiques diferents (sud-oest de la província d’Ontario i comarques gironines). El resultat és una fotografia actual de la realitat agrària que viuen i pateixen les persones joves que accedeixen a treballar al camp. Es presentarà la metodologia de treball, els resultats més rellevants i les reflexions que se’n deriven.

        

Per finalitzar l’acte podreu gaudir dels aliments que conrea i elabora la pagesia propera. Tastarem productes amb nom i cognoms, per fer del nostre acte quotidià de menjar una acció directa de política agrària.

        

En un altre correu us adjunto la tesi doctoral en format pdf (11MB) i aprofito també per fer-vos saber que faré còpies en paper enquadernades en format llibre (DIN-A4). Si alguna persona hi està interessada, que m’ho faci saber abans del dimecres 5 d’octubre. El preu per còpia serà entre 36€ i 40€ en funció de la quantitat de la comanda final.

        

         Atentament,  

         Neus Monllor i Rico

         Doctorand en Geografia i Medi Ambient

         Universitat de Girona

         Directora de l’espai TOMATA

               neus@laccb.cat / www.laccb.cat

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari