Experiències a compartir del CONAMA 2014

És un privilegi participar al CONAMA, un privilegi que s’ha de compartir. Vam gestionar 64 contactes interessants en un cap de setmana: una portat oberta a noves oportunitats.

 

Smart cities / Territoris Savis

El concepte Smart es consolida amb molta força, i evidencia que ens manca la intel·ligència emocional, o saviesa.

La Federació de municipis hi estava present, amb Sabadell com a municipi promotor. www.sabadell.cat/ca/smartcity

El sXXI serà el segle de les ciutats, com el sXX va ser-ho dels estats nació, i el XIX dels imperis.

Wellington E. Webb ExAlcalde de Denver,

Confio que el S.XXII serà el segle de les persones.

Al 2050 segons l’ONU, el 82% de la població europea viurà a les ciutats.

Destaquem també com ciutats adopten l’estratègia d’implantació de la quàdruple hèlix per fer innovació: integrant Universitat, Societat, Empresa i Administració Pública. Aquesta és la funció dels Living Labs, que per cert als Expo Smart Cities de Barcelona, es va presentar l’estratègia Smart CATalonia, on es va presentar la xarxa de Livings Labs (veure notícia). Aquí novament la CT pot tenir un paper significatiu per articular un territori intel·ligent (m’agrada més territoris savis).

També és significatiu que la Diputació de Barcelona acaba d’editar una monografia de SmartCity. On cal destacar apartats com Smart Rural de la Neus Monllor.

 

També he identificat que el concepte Ciutat com a organisme viu, més enllà de l’urbanisme, on s’articulen la política, els plans, els programes i els projectes. Ja forma part del llenguatge comú.

També és sorprenent, l’aparició de stands dels grans partits polítics(PP & PSOE). Que em sembla molt bé que hi participin, però els seus representants eren grans desconeixedors de la dimensió sostenible de la política del seu partit.

 

Article relacionat: Novetats de la Política Europea Horitzó 2020

Notícia a la RedEmprendeVerde