Active Earth s'adhereix al Programa DINAMIS

Active courses-can-lliure-project-centre-for-ecological-learning-in-spain.jpgEarth s’ha adherit al programa DINAMIS per dinamitzar el Centre d’Aprenentatge Ecològic, Can Llliure a Sales de Llierca. DINAMIS dona suport tècnic a Korbi Hort que és formador outdoor a la vall de Sant Aniol des de fa més de 13 anys. Amb les seves empreses EasyDay i, més endavant, ActiveEarth, ha ofert innovadors programes de formació ecològica a estudiants universitaris, joves i empreses, en grups de fins a 50 persones.

Ara, un gruptomcircleteaser.jpg de persones han format un consorci per a crear un centre permanent d’allotjament i formació ecològica a la vall de Sant Aniol. Amb l’objectiu és desenvolupar i col·laborar en les iniciatives d’educació en la sostenibilitat que es fan a l’Alta Garrotxa, a Catalunya i a Europa. El projecte afectarà positivament el turisme de qualitat en la zona.

El projecte Can Lliure el gestionen Pep Gomez (administrador), Charles Donovan (director general) i Korbi Hort (director de formació).
S’ha creat una empresa privada (Dogen S.L.) perquè els inversors locals i internacionals participin en la rehabilitació de Can Lliure. En el futur, és probable que el centre de formació sigui gestionat per una entitat del grup ActiveEarth. Vegeu més informació sobre ActiveEarth a: www.activeearth.org.uk

Visió per al projecte
Tot i que el respecte al medi ambient ha millorat les darreres dècades, els reptes que enfronta la societat son ara més nombrosos i complexos. El canvi climàtic, l’escassetat d’aigua, la seguretat energètica, l’esgotament dels recursos, el creixement demogràfic i la seguretat alimentària són reptes que defineixen la nostra època… i romanen preguntes fonamentals sobre com les persones i les organitzacions podem abordar aquests problemes des del nivell local.

A partir de la nostra pròpia experiència, hem comprovat que la formació basada en la natura és una eina molt efectiva per a restablir una relació més harmoniosa entre les persones i els sistemes naturals. Gràcies a la pràctica d’activitats outdoor com ara el senderisme, l’escalada o el barranquisme, Can Lliure és un lloc perfecte per a oferir programes d’aprenentatge experiencials basats en la natura a participants de totes les edats.
Can Lliure no només proporcionarà uns espais perfectes per a dur a terme aquest aprenentatge: també serà un aparador
de pensament ecològic aplicat. Hi donarem la benvinguda a personalitats amb tota mena d’antecedents en el món de l’ecologia: el nostre objectiu és educar i potenciar les persones perquè trobin maneres de viure duradores i pròsperes, tot respectant els límits ecològics del nostre planeta.

més canlliurevalleysideteaser.jpginformació:

http://activeearthtraining.com/courses/can-lliure-project-centre-for-ecological-learning-in-spain

Consulteu la invitació d’activitats: invitation_2010_4.pdf

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari